Probioticele și produsele de curățenie. Inovație, sustenabilitate și grijă pentru sănătate

Probioticele și produsele de curățenie. Inovație, sustenabilitate și grijă pentru sănătate


Probioticele sunt microorganisme vii, numite și  "bacterii bune" care sunt benefice pentru sănătatea noastră. Consumate de obicei sub formă de suplimente alimentare sau găsite în alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul, murăturile, probioticele ajută la menținerea unui echilibru sănătos între diferitele microorganisme din tractul gastrointestinal și la reducerea numărului de bacterii "dăunătoare".

Exista însă și produse inovative de curățenie care sunt îmbogățite cu probiotice specifice. Acestea au fost concepute pentru a ajuta la menținerea unui mediu sănătos și echilibrat în interiorul casei, prin eliminarea bacteriilor dăunătoare, a mirosurilor neplăcute și a mucegaiului, fără a afecta bacteriile bune de pe suprafețe.

Majoritatea produselor de curățenie de pe piață conțin ingrediente chimice, care înlătură bacteriile dăunătoare dar în același timp distrug bacteriile bune. Cu timpul, bacteriile rele dezvoltă rezistență la aceste ingrediente chimice și nu mai pot fi distruse. Folosirea excesivă din ultimii ani a dezinfectanților, a dus la dezechilibre ale microflorei și la apariția bacteriilor și a virușilor deosebit de rezistenți.

Probioticele sunt singurele capabile să elimine definitiv bacteriile rele atât timp cât sunt active.  Odată ajunse pe suprafețe, probioticele se hrănesc cu substanțele organice prezente în murdărie, pete, mucegai. Ele încep să se multiplice rapid și să consume hrana bacteriilor rele. În scurt timp,  colonizează suprafețele și nu se opresc până nu consuma toată hrana, omorând astfel bacteriile rele care nu mai au cu ce să se hrănească.
Studiile din laboratoarele Provilan®, arată că acțiunea probioticelor durează cel puțin 72 de ore. În acest timp, suprafețele sunt « curățate » continuu de către enzimele produse de bacteriile bune (probiotice).

Probioticele au de asemenea capacitatea extraordinară de a distruge biofilmul creat de bacteriile rele. Biofilmul este o placă de murdărie formată de către microorganismele rele care se adună pe suprafațe și încep să secrete substanțe extracelulare. Aceste substanțe formează o matrice care protejează microorganismele din interiorul biofilmului de agenții chimici de curățare. Distrugerea biofilmului de către soluțiile clasice de curățare poate fi extrem de dificilă, deoarece substanțele extracelulare protejează microorganismele din interiorul biofilmului și le fac mai rezistente la tratamentele antimicrobiene.
Prevenirea formării biofilmului este adesea considerată mai eficientă decât tratarea sa. Aceste lucru este posibil prin folosirea produselor cu curățenie cu probiotice care pătrund în biofilm și dezechilibrează mediul rău format, degradând biofilmul.
Biofilmul poate fi întâlnit în bai și bucătarii, pe faianță și în sistemele de scurgere, pe telefoanele mobile, tastaturi, mouse-uri și alte obiecte similare, precum și pe echipamente medicale și dispozitive electronice.

Produsele Provilan® cu probiotice sunt sigure atât pentru sănătate cât și pentru mediul înconjurător. Ele nu sunt testate pe animale, conțin doar ingrediente naturale și sunt biodegradabile.
Fiind naturale, sunt ideale pentru persoanele care suferă de alergii respiratorii și cutanate.

În spatele acestor produse, se află cercetarea zilnică a laboratoarelor Provilan® din Luxemburg. Proiectele de cercetare, dezvoltare și inovație sunt susținute de către două organizații de renume din Luxemburg: LIST (Institutul de Științe și Tehnologie din Luxemburg) și LCSB (Centrul pentru Biomedicina Sistemelor).

Acolo unde știință întâlnește natura, rezultatul este un produs sustenabil și sigur pentru sănătate!

















 
Acasă - Săpun lichid pentru mâini 300 ml
-20% nou
Acasă - Soluție pentru pardoseli 1000 ml
-24% nou

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!